31 januari

Har precis vaknat och ska strax försöka ta mig upp ur sängen, alltid lika svårt men nu behöver jag ju faktiskt bara avklara ett fyra-timmarspass på jobbet innan jag äntligen också har en ledig helg. Ska bli så skönt. Imorgon blir det med största sannolikhet en liten tripp till Ikea med Emma och våra mammor, sen lite övningskörning skulle jag tro och därefter får vi väl se hur kvällen slutar. 

Smoothie


Den här smoothien alltså, så jävla god. Jag brukar inte vara något fan av smoothies med banan i men i den här funkar det alldeles utmärkt. Så nu när jag äntligen har hittat en i min smak som dessutom bara är fylld med nyttigheter så försöker jag dricka ett glas om dagen i alla fall. Passar alldeles utmärkt med den och ett kokt ägg så här efter jobbet, som ett litet mellanmål innan det är dags för en riktig måltid. 

Höll för övrigt på att blåsa bort idag, både när jag skulle av bussen, när jag har fått springa ut till bilar på jobbet och efter jobbet när jag stod och väntade på bussen. Jag vill inte ha mer snö nu, lite vår hade suttit bättre. 

Tröttare än tröttast


Är så trött idag så jag knappt vet vad jag själv heter. Skulle egentligen ut och övningskört innan jobbet men jag kunde verkligen inte ta mig upp ur sängen, kändes nästan som att någon hade limmat ihop mina ögon, så när jag väl lyckades ta mig upp ur sängen var klockan för mycket. Men förhoppningvis hinner jag ut en sväng imorgon och sen till helgen. 

Nu ska jag strax återgå till jobbet, "bara" 4 timmar kvar. 

Längtar något jävulskt till Dubai alltså, till lite ledighet och sol och bad. 

Ny tv-bänk


Igår kom vår nya tv-bänk som vi beställde för cirkus två veckor sen så den senaste timmen har bestått av att bygga ihop den. Kommer bli SÅ mycket bättre än den vita vi haft nu som verkligen inte har passat in. Tänkte slänga upp lite före- och efterbilder på hur det såg ut när jag flyttade in och hur det ser ut nu men vi måste få bort den gamla tv-bänken och fixa i ordning lite först bara. Och jobba lite också, börjar kl 16 så nu ska jag hoppa in i duschen, laga mat och lite sånt. 

Hjälp med att bädda sängen


Har varit ledig idag, min enda lediga dag den här veckan. Strax efter halv 9 kom den här knäppa lilla damen och Casper på besök. Noomi tyckte hon skulle hjälpa till att bädda sängen, men hon fick mest bara stå och titta på. Vid lunch kom även mamma förbi, med sig hade hon en varsin sallad till oss. Jag har varit sugen på räkor hela veckan så passade alldeles utmärkt med en räksallad. Och det är väl typ allt som hänt idag, har varit så jävla trött så var tvungen att ta en liten powernap innan jag och Jonathan skulle iväg och handla. Nu ligger vi bara i soffan och degar efter att ha tryckt i oss hemgjord pizza. 

Imorgon och i helgen väntar stängning på jobbet, men det ska man väl orka stå ut med, nu när man vet att man inte kommer ha det på ett tag efter denna helgen. 

Test




Tre testbilder med nya kameran. Den nedersta är från idag när tjejerna var här. Emma hade med sig både Malte och lille August, som för övrigt är så söt så man dör. 

Men till kameran, tycker den har fungerat mycket bra hittills, det lilla jag använt den. Känner att jag måste gå igenom alla inställningar och lära mig den lite mer innan jag kan vara helt nöjd dock. Älskar det faktum att man kan få över bilderna från kameran direkt till telefonen. 

Aja, nog om det. Nu ska jag sova, är dödstrött. 

22 januari

Efter den här helgen kommer jag, om jag räknat rätt inte ha stängningshelg på typ 3 månader i och med resorna och för att jag byter skift. Alltså, kan inte beskriva hur skönt det ska bli. Stängningshelgen är den delen jag gillar minst nämligen. Har ju mycket hellre öppningshelg än stängningshelg så det ska bli mycket mycket skönt. 

Nu ska jag återgå till jobbet och jobba mina sista tre timmar innan jag får ledigt tills på fredag. Efter jobbet idag kommer tjejerna över en sväng också, ska bli mycket trevligt. Ska försöka komma ihåg att fota lite, måste ju se hur bilderna blir på datorn också. De ser ju jävligt bra ut i kameran men man vill ju gärna se hur de blir när man väl fört över dem, som jag har en tendens till att glömma bort att göra men det ska det bli ändring på nu! 

Handledare


Igår och idag har jag utbildat en ny medarbetare för första gången så nu kan jag titulera som handledare. 

Annars har det inte hänt så mycket annat roligt. Fick världens magknip ett tag på jobbet idag, trodde jag både skulle spy och dö typ men jag överlevde. Har inte haft ont i magen på jättelänge så jag hade nästan glömt bort hur plågsamt det är när det väl kommer. Tur att man inte har det lika ofta som innan i alla fall. 

Helvetesnatt


Om ungefär 1,5 månad kommer vi befinna oss här och glassa runt. Fick med andra ord ledigt så nu ska vi bara boka resan också. 

På tal om något helt annat, vilken helvetesnatt jag hade inatt. Kunde verkligen inte somna, vid tre-tiden lyckades jag äntligen men vid fyra vaknade jag självklart av att jag behövde gå och kissa. Så jag fick typ tre timmars sömn, det är ju för härligt. Känner mig dock inte så trött för tillfället men det lär väl slå till så fort man sätter sig och kopplar av. Om inte annat så lär jag sova gott den kommande natten i alla fall. 

Nu ska jag gå och fixa med tvätten så vi kan börja tvätta när Jonathan kommer hem. Måste börja med maten också, är så jävla hungrig. 

Dubai

Vet inte riktigt var jag ska börja, är så pepp på livet. Om allt går som det ska med ledighet från jobbet och allt det där, så blir det en resa till Dubai i mars. Jonathans syster och mamma ska nämligen åka dit och tyckte vi skulle hänga på och eftersom vi inte kommer kunna åka iväg något i sommar eller höst på grund av tillökning i form av en hund så känner vi att det är lika bra att passa på att åka nu. Och Dubai har alltid varit ett drömresmål, så det ska bli sjukt kul, om nu allt går som det ska. I så fall blir det bara jobb i ungefär 1,5 månad innan vi drar dit och sen när vi kommer tillbaka är det ju bara en månads väntan innan det är dags för Paris. Livet alltså <3

Gårdagen


Spenderade först gårdagen med att övningsköra lite, tyckte det gick väldigt bra denna gången och tyckte dessutom det var sjukt kul. Så nu jävlar ska det fortsättas i den här takten så jag kan ha mitt körkort till hösten i alla fall. 

Efter körandet gick jag och Jonathan hem till Emma och Jakob där kvällen spenderades. Den började först med fotboll för killarnas del och då passade jag och Emma på att klippa mitt hår. Därefter blev det käk i form av tacos, pinsamhetsspel och lite alkohol innan det bar av till Deluxe, som för övrigt inte är alls lika bra som det varit tidigare. Men hade en sjukt rolig kväll i alla fall, som vanligt mycket roligare hemma än på krogen dock så hädanefter är det bud på att bara vara kvar hemma hela kvällen/natten.

Idag har det inte gjorts många knop här hemma. Jonathan har haft baksmällan deluxe och jag har mest bara varit trött och hungrig. Och eftersom vi strax ska iväg och handla så har det typ inte funnits någon mat hemma som jag varit sugen på, så för en gång skull längtar jag efter att få åka och handla. 

Årsresume - 2013

Har funderat lite på det här med en årsresume av 2013 fast i textform men inte vetat hur personlig jag vill bli. Men en sak som är säker, 2013 har varit ett av de jobbigaste åren jag varit med om. Det har varit mycket ups and downs, mest downs tyvärr. 

Jag har inte mått speciellt bra under 2013, något jag dock valt att inte berätta för någon annan mer än Jonathan. Sånt som i vanliga fall brukar kännas som världens enklaste sak att göra har istället blivit världens jobbigaste sak. Bara att ta sig till jobbet har varit jobbigt. Stundtals har det till och med känts jobbigt att umgås med folk, mina vänner. Något jag aldrig tidigare upplevt.  Första halvan av 2013 kan jag knappt ens komma ihåg, var tvungen att gå tillbaka i arkivet för att kunna minnas en del av det. Och den största boven i det här dramat har tyvärr varit, vad jag tror i alla fall, stress. Jag har stressat upp mig över minsta lilla, allt från utbildning, till jobb och pengar till barn och en jävla massa annat. Mycket framtid har legat och pressat mig med andra ord, stressad över livet, hur det ska te sig. Det här är fortfarande saker jag tänker på men inte på samma ohälsosamma sätt som tidigare. Jag är 20 år, varför stressa? Och trots tjat från Jonathan om just det så har jag inte valt att lyssna förrän nu. Hade velat spola tillbaka tiden och gett mig själv en käftsmäll för några månader sen nu när jag tänker tillbaka på det. 

Mitt i allt detta kaos har det ju självklart också varit en hel del bra saker, saker som fått mig att må bra. Semestern är väl en sån sak. Mina två veckors semester i somras tillsammans med Barcelonaresan var årets höjdpunkter. Kan ju ha varit för att jag fick koppla av lite också, koppla bort en del av stressen och tänka på annat för en stund. Mina två veckors semester spenderades på bästa tänkbara sätt. Vi hade kräftskiva ute i Rottne i världens mysigaste stuga, åkte till både Kolmården och Ullared, samt till Göteborg med Emma och Jakob. Vi spenderade även lite tid ute på Evedal för sol och bad. Och så efter semestern var det tillbaka till vardagen i en månad innan vi åkte till Barcelona. Nu är ju inte jag speciellt berest men helt klart bästa resan än så länge. Det var första utomlandsresan jag och Jonathan gjorde ihop, även första resan hela familjen gjorde ihop vilket som sagt blev mycket lyckat. Efter resan har livet varit lite upp och ned hela tiden, eller gått lite upp och ner kanske man säger men jag mår redan nu betydligt mycket bättre än förra året och tror att 2014 kommer bli ett grymt år. 

77

Det är tydligen 77 dagar kvar till Paris, 77 alltså. Känns som en evighet. Hoppas innerligt att den här månaden går fort för sen börjar ju allt roligt dyka upp månad för månad. I februari blir det troligtvis Nationalteatern, i mars är det tatueringsdags igen och april är det som sagt Paris och så fyller en viss karl år. I maj är det tatuering igen och så förhoppningsvis hund och muskelrock och sen äntligen sommar igen. Behöver jag ens säga att jag längtar? 

Idag dök för övrigt kameran upp, snabba puckar med den leveransen. Jonathan skulle hämta ut den efter jobbet men eftersom jag jobbar stängning idag igen så får jag vänta med att pilla på den tills imorgon, då jag även ska färga min utväxt. Äntligen! Var typ evigheter sen jag väntade så här länge med att färga den. Brutal jävla utväxt nu med andra ord. 

På väg hem till oss


Den här fina saken är nu på väg hem till oss. Nu är det bara att hålla tummarna för att vi kommer trivas ihop och så får det vara färdigshoppat på ett bra tag. Nu ska det sparas till tatuering, hund, muskelrock och så måste jag ju ha fickpengar i Paris också. Verkar som att det kommer bli en bra vår i alla fall och med tanke på köpet ovan kommer det nog fotas mycket mer än det gjorts tidigare så ni lär få följa med på vår lilla resa till Paris och träffa vår nya familjemedlem som troligtvis kommer i maj. Och en massa andra äventyr också så klart. 

Idag har jag varit ledig, har varit så skönt. Ingen press, ingen stress. Har kunnat ta sovmorgon till kl 11, gjort klart veckans uppgift på naturkunskapen, tagit en promenix till Willys för lite matshopping och lagat mat. Resten av kvällen har spenderats i soffan framför tvn. Nu ska jag göra plankan och lite squats och sen hoppa in i duschen. Imorgon är det återigen dags för jobb, stängning närmare bestämt så jag får i alla fall sovmorgon imorgon också. 

Exalterad


Alltså, är så exalterad! Om allt går som det ska så får vi hem en sån här liten i maj. Hundarna är nämligen äntligen parade så nu får vi bara hålla tummarna och vänta lite lite till. 

Annars har jag mest bara jobbat denna helgen. Har varit en rätt okej öppningshelg med undantag av huvudvärken som höll på att ta död på mig igår, kändes som att hela huvudet skulle sprängas men som tur är gick det värsta över framåt kvällen. Tyvärr har den gjort sig påmind ikväll istället men tror det mest handlar om att jag är jävligt trött så nu tänkte jag gå och lägga mig så jag orkar med mitt 4-timmars pass imorgon. Sen äntligen ledig en dag, ska bli så skönt. Måste dock plugga och så tänkte jag försöka komma ut och köra lite bil också men jag tänkte unna mig lite sovmorgon i alla fall. 

Trött på mig själv

Alltså ibland orkar jag inte med mig själv. Har varit så inställd på att göra högskoleprovet nu i vår samt söka in till två av tre tänkbara utbildningar men så blev jag så ivrig med Parisresan att jag glömde bort datumet provet är på och bokade resan då (valde dessutom att inte ha något avbeställningsskydd), så inget högskoleprov för min del i år heller alltså. Nu får vi bara hålla tummarna för att jag lyckas komma in ändå. Annars är det väl bara att göra om och göra rätt till hösten för vårterminens kurser. Enda problemet är att den utbildningen jag helst vill gå bara startar på hösten så i så fall blir det ytterligare ett års väntan på den om jag inte kommer in på något annat och väljer det istället. Jaja, inte mycket att göra åt nu, lite lätt skrattretande bara. Men hålla tummarna och be till gudarna att jag kommer in nu ändå får ni gärna göra. 

Nu däremot ska jag försöka sova så jag orkar med öppningen imorgon. Jag råkade dock somna och sov i en timme tidigare idag så jag känner mig inte speciellt trött nu men ett försök får man väl ge det i alla fall. 

Kamera


Är jävligt sugen på en ny kamera nu. Jag har ju en vanlig kompaktkamera, som jag har lite hatkärlek till och sen även min gamla systemkamera men den lever tyvärr sitt egna lilla liv så det är dags för en ny snart. Men denna gången blir det nog en kompakt systemkamera som jag och Jonathan köper ihop. Vill ju få honom att också börja fota lite och nu när vi ska till Paris och när det troligtvis kommer hem en liten valp här till sommaren så vill vi gärna ha en ordentlig kamera att fota med. Den ovan från Fuji är en av kamerorna vi kollat på men det finns ju hur många som helst att välja mellan så det är lite beslutsångest. Tur att vi ändå inte ska köpa någon förrän tidigast när nästa lön kommer, har man lite tid att fundera. 

Vas


Äntligen får man väl säga! Har sucktat efter den vänstra vasen hur länge som helst men den har alltid tagit slut lika fort som den kommit in men så inatt när jag kom hem från jobbet så fanns den inne, så nu är den äntligen på väg hem hit. Surt när man får erbjudande om fri frakt någon timme efter man beställt bara, känns som det alltid händer mig. Men nu var den ändå slutsåld igen så det var väl tur i oturen att man inte väntade. 

Återigen dags för jobb


Så var det återigen dags för jobb efter två dagars ledighet. Jobbar stängning både idag och imorgon, vilket jag inte ser fram emot speciellt mycket. Är dessutom förbannat trött idag och var även hela dagen igår. Förstår inte riktigt varför för jag har ju bara tagit det lugnt hela helgen och fått så mycket sömn som jag behövt. Men man får väl bara se till att försöka stå ut kvällen och hoppas man vaknar upp piggare imorgon. Och så får man väl försöka ha Paris i åtanke. 

Paris

Nu är resan till Paris bokad. Vi velade mellan två olika hotell men då det ena låg lite bättre till och dessutom hade takterass (bild i tidigare inlägg) så valde vi till slut det. Tror det kommer bli riktigt gött. Det blir en weekend, så vi åker tors-sön i början av april. Skönt att ha någonting att se fram emot. Tackar ju dessutom inte nej till lite ledighet då jag jobbat hela jul och nyår när typ alla andra haft långledigt. 

Nu ikväll har vi dessutom varit ute och ätit med Jonathans mamma och mina föräldrar. Ibland leker jävlar livet, hehe. 

Shopping


Idag kunde jag äntligen hämta ut mina skor, älskar kartongerna man får från Jeffrey Cambpell. Vi var dessutom uppe på Samarkand en runda, hänger aldrig där mer än när jag är på jobbet men gjorde bara fynd. Det blev lite hårprodukter men även en skjorta från Lee som kostat 1000kr men jag fick den för 250kr. Efter vår lilla shoppingrunda tog vi oss till mor och far för käk, där kvällen även har spenderats. 

Nu däremot är ju galet trött, så sängen väntar.. 


Drömmer mig bort


Sitter för tillfället och kollar lite hotell i Paris, som det till 99% blir en resa till i april. Här är i alla fall utsikten från ett av hotellen vi kollat på. Hur kan man inte drömma sig bort några månader fram när man ser det här? När vi var i Barcelona bodde vi på ett jätte fint hotell så vill jag gärna bo på något liknande även nu. Hellre att det kostar några hundralappar mer än att det är ett riktigt skit hotell. 

Annars händer det inte så mycket mer spännande här hemma just nu. Blev riktigt sugen på scones men vet inte om jag ska orka ställa mig och göra några nu, det får väl tiden utvisa helt enkelt. 

Nyår och jobb



Är så glad att jag inte drack så mycket igår och dessutom drack det allra sista vid tolvslaget. Har dock varit galet trött idag men hellre det än bakis och jävlig på jobbet i alla fall, där det för övrigt knappt har varit en människa (okej, överdriver kanske lite, men det var fan inte mycket folk där idag). Nu är jag hemma och ska bara ta det lugnt hela kvällen. Jobbar ju även imorgon och på fredag innan jag får två dagars ledigt.

RSS 2.0