En bra torsdagkväll

Idag har skorna anlänt, de ligger och väntar på posten. Även presenten till mamma och mig själv har kommit. Sen såg jag även att H&M har släppt partyklänningarna nu vilket betyder att fransjackan finns tillgänlig, så jag ringde precis och flörtade lite med mamma. Återstår bara att se om jag lyckats eller inte. Hatar att allt man vill ha kommer på samma gång, pengarna försvinner så fort. Nu ska jag slänga i mig lite käk, sen måste jag tvätta håret för ikväll ska jag ut och äta mat med Emma och våra mammor på Lanterna och därefter ska vi på förhandsvisningen av Himlen är oskyldigt blå. Ser alltså ut att bli en väldigt bra torsdagkväll.

Mer än välkomna


De här skorna är mer än välkomna hem till mig. Leopardskorna från have2have har ni redan sett några gånger (nu är dock priset lägre), de andra två skorna med klack är även dem från have2have och bootsen är från skopunkten. Enda problemet just nu är att pengarna är slut, jag tror jag har ungefär 40kr kvar så ska det köpas skor får det vänta till nästa månad.

Har förövrigt haft en sjukt slapp dag i skolan idag och som avslutning gjorde vi ansiktsbehandling på varandra. Det var så sjukt skönt och jag höll på att somna hela tiden. Tänk er själva ligga nerbäddade i en säng med ett mjukt täcke på medan någon står och smörjer in ditt ansikte med en massa olika saker så kanske ni förstår att det är svårt att inte somna. Men nog pratat om det. Nu ska jag gå upp och ta mig en liten powernap innan barnpassningen.

Lite trevligheter

Idag kom min Cheap Monday tröja. Woho på det. Något mer som är jävligt gött är att min kära syster har fått jobb i Malmö och jag är så sjukt glad för hennes skull, sen att det gynnar mig gör ju saken ännu bättre. Och för er som inte förstår vad jag menar med att det gynnar mig så är det för att jag slipper tänka på att åka tåg till Eslöv mitt i natten när jag har varit ute på äventyr i Malmö, nu kan jag istället bara dra hem till Sanga (när hon har fixat lägenhet).

Har egentligen inget vettigare än så att skriva eftersom det inte har hänt så mycket mer idag. Inget roligt som är värt att berätta om i alla fall. Nu ska jag samla kraft och ta mig upp för att hoppa in i duschen, därefter blir det förmodligen Idol.

Rött eller behålla det blonda?


Ska jag? Eller ska jag behålla mitt blonda? Denna eviga fråga. Jag har sån beslutsångest, men så här sugen som jag är på det röda nu har jag nog aldrig varit. Gör jag det så blir det förmodligen som på bilden som är på Rebecca (tror jag hon heter). Först hade jag tänkt mig lite mer åt det brunrödahållet, men det är väl lika bra att gå all in när man ändå håller på.

Lite bilder från helgen







Man kan inte annat än vilja skaffa barn när man ser de här söta ungarna, så jävla goa är dem.

Hade kanske världens konstigaste dröm inatt, men en del av den var väldigt trevlig. Jag försöker intala mig själv att jag inte är intresserad, men när man inte ens kan låta bli att tänka på honom i drömmarna så borde det ju tala för att man är intresserad. Om ni förstår vad jag menar. Svårt det där alltså. Med pojkar och kärlek.


Lite mer shopping

I fredags klickade jag hem den vita bustiern jag la upp bild på. Även ett leopardpåslakan fick hoppa i i shoppingkorgen. Nu saknas bara en parfym. Frågan är bara om pengarna räcker, jag hoppas verkligen det. Man vill ju inte gå runt och lukta bajs (tror i och för sig inte jag skulle göra det utan parfym, men ändå). Nu ska jag ner på stan en sväng med mamma (igen) och lämna tillbaka tröjan sen vet jag inte vad jag ska göra av denna söndag.

Födelsedagsfirande


Gårdagen spenderades först med en runda på stan där det köptes födelsedagspresent till Evelina och en plånbok till mig (hittade den i Göteborg man hade inga pengar till den då och eftersom jag ska lämna tillbaka den stickade tröjan från H&M så fick plånboken följa med hem). När vi var klara på stan drog vi oss till Älmhult och gick en runda på Ikea, därefter tog vi oss vidare till Evelina med familj där det vankades födelsedagsfirande. Någon bild från dagen/kvällen lär dyka upp.

Jag är så trött på mitt blonda hår just nu.

Dagens shopping


Det här är alltså vad som fick följa med hem idag, flytande eyeliner, mascara, hippietröjan och en stickad lite längre kofta. Jag vet inte om jag ska behålla den stickade koftan, den är hur skön som helst men det är det där med pengar. Vi får helt enkelt se hur det blir. Nu ska jag göra korvstroganoff (man får passa på när pappa & Sanga är borta) sen blir det idol och mys med mamma & Emma.

Shoppinggalen



Nu är både skorna och tröjorna beställda. Mamma kommer även komma hem med tröjan från H&M och en annan därifrån sen idag. Kunde inte bestämma mig om jag bara skulle ha "hippietröjan" eller båda två så fick bli ett köp av båda så man kan bestämma sig hemma i lugn och ro och se över vad man har råd med. Det enda problemet nu är att jag vill köpa en massa smink som jag förmodligen inte kommer ha råd med, inte allt i alla fall. Jag tror jag har blivit shoppinggalen (värre än innan) nu efter studiebidragsuppehållet.

Idag stod det stylingfredag på schemat vilket var jävligt gött. Schamponering och massage på varandra, föna vågor samt styling på våra underbara killdockor vi har klippt klart. Och så lite naturkunskap innan det.

Bilden är från igår. Nya har klickats idag.

Motorcykel, Wilma & Converse

Nu är jag hemma igen från rundan med motorcykeln, så jävla gött. Har förövrigt kusin Wilma på besök och jag förstår inte hur en unge kan prata så förbannat mycket (Ida, hur orkar du?). Nyfiken i en strut är hon också. Det är fan inte lätt att göra skolarbeten när hon är i huset.

Idag ska jag äntligen beställa hem ett par nya Converse. Det blir ett par helsvarta igen. Känns bäst nu på hösten/vintern när det oftast ändå är skitig ute. Till våren blir det förmodligen några andra, men fy fan vad skönt det ska bli med nya. Ni ska få se hur de jag har nu ser ut någon dag (för er som inte redan har sett de).

Måste ha


Amen tjena snyggingar. Underkläderna och nattlinnet alltså. Måste ha. Och jag lovar att inte lägga upp något jag vill ha i nästa inlägg, då blir det förmodligen något vettigare. Nu ska jag ut och åka motorcykel, underbart!

Tröjor & studiedag


Inom de närmsta dagarna är förhoppningsvis de här tröjorna på väg hem till mig. I alla fall tröjan till höger och längst ner. Den andra (tror det är samma i alla fall) hittade jag på H&M igår och la undan till idag, men jag får ju inga pengar förrän på fredag så det återstår att se om den finns kvar då. Annars då? Har studiedag idag vilket aldrig är fel. Förkylningen sitter dock fortfarande kvar och ont i huvudet har jag också. Jag hoppas verkligen att den har försvunnit innan det är dags för barnpassning. Men nu ska jag inte sitta här mer och skriva en massa strunt. Ska istället försöka fortsätta med hudvårdsarbetet som jag faktiskt lyckades komma en liten bit på vägen med förra gången.

Personalen på H&M


Vilken jävla tur man har ibland. I fredags använde jag mina nya lacktights men lyckades vara lite för vild så de skavdes av lite på ett ställe. Trodde först inte de skulle gå att få ett par nya men idag när jag var nere på H&M så lyckades jag byta de avskavda till ett par hela och fina och hade det inte gått hade jag i alla fall fått de för ett billigare pris, så tack som fan tjejen i kassan. Så lovely som personalen är på H&M borde de fan vara i alla andra butiker också.


I brist på bilder får ni en suddig från Berlin. Jag var ungefär lika glad där som idag när jag var på H&M.

I behov av sällskap

Jag är i stort behov av sällskap just nu, helt sjukt vad ensam jag känner mig. Och det kryper i kroppen så shoppingsugen jag är. Det kommer bli underbart när lönen och studiebidraget trillar in på kontot. Jag förstår dock inte hur jag ska ha råd med allt jag vill ha och jag hatar att behöva stå och välja bort saker men det löser väl sig på något sätt, precis som med allt annat. Ett par nya converse ska det i alla fall köpas sen får det bli som det blir med resten. Hoppas ni antecknar, det här är ju så otroligt intressant, men sällskap alltså. Känner ni er sugna är det bara att komma hit ;) Sen att det finns någon som jag vill ha hit lite extra mycket behöver vi inte tänka på idag. Idag funkar i stort sätt allt, hehe.

Slut i kroppen


Jag är helt slut i kroppen idag. Förkylningen och halsen tar död på mig och jag känner mig bakis igen. Sen att jag knappt fick någon sömn inatt har inte direkt gjort saken bättre. Det är tur att man är ledig på onsdag annars hade jag nog inte orkat med skolan den här veckan.

Nu ska jag försöka mig på hudvårdsarbetet vi ska göra. Än så länge har jag fått fram en mening, men sen tog det stopp.

Ont i hjärtat

Det gör ont i hjärtat idag (för att citera Michaela Forni). Allt är en enda röra och jag vet inte vad jag ska göra. Det största problemet just nu är att jag har så jävla svårt att lita på folk och det beror till största delen på äcklet. Jag har väldigt lätt för att falla och börja tycka om, men sen är det som om någon säger till mig att jag inte kan lita på killar, honom och bygger istället upp en mur för att han inte ska komma för nära. Jag hatar det och försöker verkligen att låta bli, men det är svårt och denna gången lät jag inte bli. Kanske nästa gången. Eller gången därpå men inte denna gången. Och det gör ont. I hjärtat. När man vet att man har sårat någon, men jag måste tänka på mig själv i första hand. Jag vill egentligen fortsätta skriva, men det tar emot. Vet inte hur mycket jag klarar av att dela med mig av. Känns som jag redan har delat med mig av mer än jag hade tänkt. Det finns dock jävligt mycket mer att veta men jag tror det är bäst att jag håller det för mig själv.

Och fredagen var bra. Efterfesten gillades starkt. Ni behöver inte förstå men om ni kan läsa mellan raderna så kanske ni förstår.

Ja tack!



Det blev inget köp, men innan söndag nästa vecka ska banne mig detta finnas i min garderob och allt annat jag vill ha. Fast det andra kommer i och för sig inte köpas förrän studiebidraget har kommit.

Jobbigaste dagen efter dagen

Igår var nog en av de jobbigaste dagarna i mitt liv. Eller i alla fall den jobbigaste dagen efter dagen. Fy fan vad jag mådde dåligt. Idag är jag inte bakis längre, men istället är jag förkyld som ett as och har ont i halsen, men man får väl skylla sig själv lite. Tror förövrigt att jag ska åka upp till Samarkand med mamma idag och se om jag kan flörta till mig ett par tights från Lindex. Håll tummarna för mig ;)

Gårdagen



Så här såg mitt hår och face ut igår innan jag drog hem till Emma. Det såg däremot inte ut så här när jag kom hem till Noa. Då var det istället lockigt och fint, men det orkade jag inte bry mig om efter att ha insett att det nog inte skulle hjälpa speciellt mycket att platta håret när det var blött (vilket jävla väder det var igår). Gårdagen var förövrigt en av de bättre på länge. Först var vi som sagt hemma hos Noa men när dem skulle ut på krogen drog vi oss hem till Jonny en stund och därefter åkte vi till Campus för att möta upp gänget som varit hos Noa för lite efterfest hos Per. Efterfest till 5 sen fick det vara nog och tur är väl det för hade jag inte tagit med mig brudarna hem då hade jag förmodligen varit död idag. Jag är i och för sig ganska död idag men då hade jag varit stendöd istället. Fast det är SÅ värt det.

Nu ska jag försöka äta lite (har bara fått i mig 2 skedar yoghurt idag eftersom det bara ville komma upp igen) och förhoppningsvis stannar det i magen. Ikväll är det jag, sängen och tvn som gäller, möjligtvis lite sällskap också om maten får mig att må bättre.

Ni skulle bara veta hur jobbigt det var att ta sig upp ur sängen idag med vetskapen att man skulle åka och jobba. Det gick i och för sig bra men det var inte långt ifrån att jag spydde ett antal gånger.

Taggad

Nu ska jag bara hoppa in i duschen och ta på mig lite kläder sen bär det av till Emma, smink och hår är klart. Mat ska jag äta också, en massa gott. Jag är så jävla taggad. Och posat lite har jag också gjort, men det får ni se imorgon.

Så jävla trött


Jag har varit så jävla trött hela veckan, så för att orka med kvällen ska jag nog ta mig en powernap snart. Däreftet blir det mat och sen drar jag hem till Emma för lite förfest. Kameran hänger i alla fall med hem till Emma så några bilder från kvällen kanske dyker upp imorgon. Bilden är förövrigt från midsommar förra året.

Allt möjligt

På lördag ska jag jobba 13-17 vilket känns gött, är verkligen i behov av pengar. Imorgon ska det festas (känns som evigheter sen) och det ska festas med kanske världens härligaste snubbar, firmafest säger jag bara. Och nu har jag äntligen hittat en parfym som kan ersätta min Christina Aguilera när den tar slut, vilket den kommer göra väldigt snart. Och på tal om snart så ska jag alldeles strax åka till SF och hämta ut biljetter till förhandsvisningen av Himlen är oskyldigt blå (har jag redan varit och gjort, glömde publicera inlägget).

Byxor & barnpassning


När jag var i Göteborg så hittade jag de här sjukt snygga och framförallt sköna byxorna. Som ni redan vet hade jag inga pengar, men jag hoppas verkligen att de kommer hänga i min garderob inom en snar framtid.

Igår efter barnpassningen och träningen var jag helt död och upptagen med att duscha, tvätta håret, kolla på idol och öva sax över kam därav inget inlägg, men tänkte i alla fall berätta att det var kaos på barnpassningen igår. Eller kanske inte kaos, men det var fullt ös hela tiden. 6 barn att ta hand om när man är som tröttast och har huvudvärk är ingen bra kombination. Det var inga lugna barn heller så jag & Emma hade fullt upp under hela passet. Ni anar inte hur skönt det var när killarna kom och tog över.

Bild: Petra/Shecity

Jag orkar inte!

Idag är jag så jävla trött, har knappt kunnat hålla ögonen öppna i skolan och nu är det dags för barnpassning och därefter ska jag träna lite. Jag orkar inte!

Berlin & London


Imorgon åker mor min till Tyskland med jobbet. Jag vill också! De ska dock inte till Berlin, men dit vill jag. Och till London. Har hittat billiga resor + hotell dit i januari. Hoppas verkligen man kan ha råd. Berlin är ett måste att få komma till nästa år i alla fall, helst i maj så nu ska jag verkligen försöka spara undan lite pengar varje månad.

Har förövrigt inte hänt ett skit idag, mer än att jag har varit i skolan och haft världens längsta håltimme som jag har varje tisdag. Ikväll ska jag förhoppningsvis klippa luggen, men allt beror på om mamma hinner ta en paus från packandet och träningen hon ska på.

Två från Göteborg



Det här är alltså vad vi gjorde mer än shoppade i Göteborg. Pizza på Pizzahut i vanlig ordning och så lite fotboll. Sverige-Danmark. Sverige vann och på bilden ser ni de danska brudarna och min far.

Skola & lugg


Förra året vid den här tiden och en tid framåt (ungefär fram till jullovet) var jag så jävla trött på skolan. Jag bröt ihop totalt bara vid tanken av skiten. Nu däremot älskar jag skiten, hehe. Och förra året hatade jag måndagar. Nu är de sjukt sköna. Sovmorgon till 11 och frisörteknik till 14 med 50 min lunchrast. Hur gött är inte det? Och på tal om något helt annat.. Jag är så trött på min lugg nu så ikväll ryker den om mamma har tid att klippa den, annars får det göras imorgon.

Söndag

Idag har jag i stort sätt bara städat, handlat och cyklat lite för att träna upp mitt knä (orkade inte åka till Friskis & Svettis). Just nu har jag ont i magen och ska strax hoppa in i duschen. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men förmodligen blir det till att se Irene Huss filmen. Om det blir själv eller med sällskap vet jag inte heller.

Viva Glam Gaga



Det här är alltså det jag har velat ha i en evighet som äntligen fick följa med hem igår. Färgen är typ det finaste jag vet och man känner sig så jävla snygg med det på. Något mer som fick följa med hem igår var ett par skinntights från H&M. Hittade även lite saker på Topshop som jag mer än gärna hade ägt, men det fanns det som sagt inga pengar till. Förhoppningsvis finns det kvar när jag drar till Göteborg den 8:e annars får man helt enkelt beställa det på nätet (det som finns där).

Lycka!

Nu är jag hemma från Göteborg, är mer död än levande så tänke gå och lägga mig så fort jag är klar vid datorn. Eftersom jag inte får några pengar förrän i slutet av månaden så blev det inte så mycket shopping, men 2 saker fick jag med mig hem i alla fall. Bland annat något som jag har velat ha i evigheter och äntligen fick tag på. Blev så jävla glad och ville bara skrika ut min lycka inne på Åhlens men det gjorde jag som tur är inte. Vad det är får ni se imorgon.

-


Idag har jag klippt klart min första herrklippning någonsin (har dock yttre design kvar) men blev i alla fall bedömd idag på inre designen (ni behöver inte fatta) och jag fick VG+. Lite smått stolt över mig själv i och med att det är första klippningen. Nu är det bara att hoppas på att alla andra klippningar blir lika bra, om inte bättre. MVG är ju alltid målet. 

Nu ska jag städa lite, sen blir det mat och därefter är det dags för bio.


Ge mig!


1. Lip care mix (MUS)
2. Pretty Baby (MUS)
3. Cake eyeliner (MUS)
4. Eyeshadow brush medium (MUS)
5. Eyeliner (MUS)
6. Viva Glam Gaga (MAC)


Åh vad jag vill ha allt detta, men just nu är jag fattig så får vänta ett tag. Skulle även behöva parfym, kan dock inte bestämma mig för vilken jag ska ha så får bli en jakt på goda dofter på stan någon dag.

Nu ska jag fortsätta plugga eller försöka i alla fall. Har inte blivit så mycket plugg hittills men tror jag kan det mesta ändå men lite saker måste jag nog försöka trycka in i hjärnan innan idol börjar.

Hår & torsdag


Jag är sjukt sugen på att färga mitt hår som snygga Citty hade det förut innan hon blev blond, men sen är det ju det där om jag kommer våga och om jag har råd. Förmodligen så kommer jag inte våga även om jag skulle ha råd att gå till frisören, men önska kan man ju alltid göra.

Har förövrigt haft en lika bra torsdag som vanligt. Kvällen kommer spenderas framför idol och med att plugga astronomi. Imorgon ska jag & Emma på bio och se I rymden finns inga känslor och på lördag bär det som sagt av till Göteborg. Ser alltså ut att bli en riktigt bra helg.

Skavsår under skinkorna

Allt cyklande har resulterat i skavsår under skinkorna som gör så förbannat ont, men stolt över mig själv det är jag. Något mer som gör ont är min mage. Nästan konstant sen i lördagskväll har jag haft ont och jag vet inte vad det beror på. Och på tal om något annat så blev jag av med tangentbordet och musen idag så nu sitter jag vid datorn där nere som är knäpp. Jag hoppas verkligen jag lyckas få tag på ett tangentbord så fort som möjligt och helst gratis då så klart. Nu ska jag fortsätta titta på Idol. Ciao.

Värmland

Jag hoppas inte ni tog bilderna nedan på allt för stort allvar, i alla fall inte den första, men det var egentligen inte det jag skulle skriva. Tänkte bara berätta att afrodansen var jävligt härlig, man kände sig väldigt befriad efter så har ni chansen någon gång så borde ni prova på. Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag titta på Filip & Fredrik när de besöker Värmland med kanske Sveriges roligaste dialekt och därefter är det läggdags.

Afrodans

För någon timme sen fick jag reda på att jag ska till Göteborg på lördag, men tro inte att det inte kommer bli något den 8:e bara för det, för det kommer det. Ni anar inte hur glad jag blev. Älskade Göteborg. Just nu har jag däremot inte speciellt mycket pengar så någon shopping vet jag inte om det kommer bli, men att bara få komma ifrån Växjö är ju guld värt. Idag ska jag förövrigt och prova på Afrodans för första gången på Friskis & Svettis, tror det kommer vara sjukt kul. Nu ska jag gå ner och ta något att äta innan jag dör av hunger (inte ätit sen kl 9).

Göteborg & Viva Glam Gaga


Den 8 oktober är det dags för lite Göteborg igen om allt går som det ska, vilket det förmodligen gör. Då jävlar ska det shoppas, det kan jag lova er. Då är det även ett år sen jag var där sist, känns ju helt sjukt. Hardcore Superstar spelade, vi bodde hemma hos Emil (som jag inte har haft kontakt med på evigheter) och hade det gött som fan. Den här gången blir det dock bara en tripp över dagen, men det tackar man ju inte heller nej till. Då släpps även Viva Glam Gaga läppglanset (se bilden, som är snodd härifrån) och helvete vad arg jag blir om jag inte får tag på ett. Läppstiftet har ju varit omöjligt att få tag på, så nu ska jag fan lyckas få tag på läppglanset istället som är grymt snyggt.

Nu ska jag äta pannkakor. Jag orkar inte riktigt bry mig om LCHF på helgerna.

Hundutställning







Här är några av bilderna som togs under dagen. Lady är så jävla fin och för att vara första gången både för henne och Sanga så gick det väldigt bra. De kom 5:a av 11 hundar för er som är nyfikna.

Alvesta

Jag har spenderat dagen ute i Alvesta där Sanga har ställt ut boxern Lady. Bilder kommer så fort jag orkar lägga in de på datorn.

Sjukt förbannad men ändå glad

Just nu är jag sjukt förbannad. Dels över att studiomannen som har hoppat av i Malmö ändå har tagit landskampen på Tisdag. Hade han inte gjort det hade jag förmodligen varit nere i Malmö och träffat Zlatan, hoho. Men förhoppningsvis blir det en annan gång. Den andra grejen jag är förbannad över tänker jag inte ens nämna, blir bara så trött på vissa saker. Lite glädje har jag i och för sig i mig. Sverige vann ju och imorgon blir det mys med Emma, Johanna och Ellen så då har man något att se framemot.

Klippa eller inte klippa?



Jag är sjukt sugen på att klippa mitt hår nått i stil med bilderna ovan. Min lugg är jag nästan helt säker på att jag ska kapa av i alla fall, men klipper jag resten av håret är jag rädd för att det inte kommer växa ut om jag skulle ångra mig eftersom mitt hår är jävligt slitet (topparna går bara av) men det skulle ju även må bra av att få sig en ordentlig klippning. Ska jag eller ska jag inte?

Bild 1 & 2 härifrån
Bild 3 hittar ni här

Mat, ljus och hemmakväll


Innehållet på bilden ligger just nu i min mage. Det är så sjukt gott med räkcocktail. Idag fick det bli utan avokado och med ungefär dubbelt så mycket ingredienser som det ska vara (hungrig och tog det inte som någon förrätt så var ju tvungen). Mycket mer än att äta upp det och legat och slappat i sängen med en massa tända ljus har jag inte gjort sen jag kom hem från skolan. Ikväll har jag ingen aning om vad jag ska göra. Förmodligen blir det bara en lugn hemmakväll. Idag var det förövrigt sjukt jobbigt att cykla hem från skolan, trodde jag skulle dö i uppförsbackarna.

Last call for Alcohol



Ni anar inte hur mycket jag längtar till i Januari när skivan släpps och dem drar ut på turné. Hur jävla bra är inte de här två nya låtarna de spelade i Göteborg (när jag var sjuk som ett as och inte kunde åka dit)?

Nu ska jag gå ut och gå sen ska jag nog sova. Skönt att komma i säng tidigt någon gång (om jag nu lyckas vill säga).

Torsdageftermiddag/kväll


Så här kul har man en torsdageftermiddag om man heter Petronella. För er som inte vet så älskar jag torsdagkvällar. Det är något speciellt med de. Vad det är vet jag däremot inte. Sjukt intressant va? När vi ändå är inne på intressanta saker kan jag berätta att jag är jävligt hungrig, men vet inte vad jag ska äta. Är lite sugen på sjömansbajs men det är ju det där med LCHF. Jag har fuskat lite då och då, så skulle kunna göra det nu också men då kommer jag förmodligen bara få dåligt samvete. I och för sig så har jag cyklat fram och tillbaka till skolan de senaste dagarna så det kanske jämnar ut sig.


Michaela Forni om att våga

Det handlar väl om att våga. Men att våga är det läskigaste som finns. Att stå med sitt hjärta i handen och tveka, vågar jag ge bort det? Första gången var det så pirrigt. Vad har jag att förlora? Det visste jag inte då. Efter några gånger är det mer skitläskigt än pirrigt. Att varsamt slå in sitt hjärta i ett litet paket och ge bort det, här får du en present, det är ditt nu. Du kan göra vad du vill med det. Ja men det är väl klart att det är skitläskigt, när vissa faktiskt har gjort precis vad de velat med det. Kastat det i en sjö och plötsligt kan man inte andas längre, hej då nu drunknar jag.


Men att ge bort sitt hjärta till någon är den finaste presenten man kan ge. Och om personen som får det inte är varsam med det, då är det hans förlust och inte din. Hur rädd man än är i den sekunden man bestämmer sig att här får du, så är det häftigt på samma gång. Häftigt att man faktiskt vågar ge bort det mest värdefulla man har. Ännu häftigare när han faktiskt tar bättre hand om det än vad du själv gjort. Och om han tar det och sticker en kniv i det, tja, då har man i alla fall alltid kvar känslan av att man faktiskt vågade. Och vågar man ge bort sitt hjärta till någon man hoppas på älskar en, då vågar man också laga det om det nu blir så att man får tillbaka det trasigt.


Skrivet av Michaela Forni. Hon skriver så förbannat bra. Jag känner igen mig i så mycket. Och jag måste våga.


Ett liv som gris

Ett liv som gris from Djurrättsalliansen on Vimeo.


Jag blir så jävla äcklad, förbannad och ledsen när jag ser såna här filmer. Det är hemskt hur illa folk behandlar grisarna, men jag känner mig ännu dummare som faktiskt äter dem. Jag känner att det är dags att försöka sluta. Vegetarian skulle jag nog inte kunna bli, men att låta bli griskött tror jag faktiskt att jag klarar så länge jag får kyckling och fisk även om inte de heller alltid har det toppen. Vi får helt enkelt se hur det blir, men en tankeställare får man sig i alla fall.


RSS 2.0