Oops

Jag och Jonathan bokade precis visning på en lägenhet i gamla fängelset. Mest för skoj skull men vi ska ändå gå till banken och se hur mycket vi får låna. Jag menar, det är inte ofta det kommer ut lägenheter där och vi vill ju jättegärna ha en, pratat om det i flera månader. Men som sagt, mest för skoj skull men man vet ju aldrig. 

Nu blir det strax jobb innan jag tar helg. 

Saker att se fram emot

Känns som att det äntligen börjar dyka upp lite saker att se fram emot så här mitt i all jobbstress och framförallt i höstmörkret. Saker som dessutom inte känns så avlägset som typ hund och resa. Längtar verkligen efter jul och nyår, brukar inte vara något fan av julen men i år ser jag faktiskt fram emot det och juldagen lär bli askalas. Förhoppningsvis blir det lite partaj på nyår också även om jag jobbar både på själva nyårsafton och dagen efter. 

Nu på lördag blir det jobbfest med Jonathans jobb, kan bli farligt då det är fri bar och dessutom börjar redan halv 5. 

Idag är jag ledig så har spenderat några timmar med att göra klart alla veckans uppgifter på naturkunskapen, de jag har till gång till just nu i alla fall. Nu tänkte jag hoppa in i duschen innan jag beger mig till Ida för att äntligen färga mitt hår. 

Trött

Är såååå trött idag, vill bara ligga kvar i sängen hela dagen. Som tur är jobbar jag ju bara till kl 14 och dessutom är jag ledig till helgen igen, så det blir fyra istället för 6 pass denna veckan. Skönt. Hade önskat mig en sovmorgon bara men det är väl bara att försöka stå ut de tre första dagarna den här veckan, då det är öppning som gäller. 

Gårdagen




Alltså vilken jävla kväll igår. Spårade ur rätt rejält, så rejält så grannen under kom upp och bad mig sänka volymen för att dom inte kunde sova. Hörde inte ens att hon stod och ringde på dörren, så ljudnivån var rätt hög om man säger så. Tur Emma hörde bättre än en annan för en gång skull. Så vi stängde av musiken och drog ut lite spontant och för ovanlighetens skull var det roligt på pauze, mycket tack vare vakten, så skön. 

Idag har jag mått förvånansvärt bra, men Matilda har nog inte gjort det. 

Äntligen ledig


Kan inte beskriva hur skönt det var att få komma hem till den här inatt, dock utan mannen då han åkte till Malmö igår. Men nu är man ledig fram till måndag i alla fall, så skönt. Sitter för tillfället och jobbar lite med naturkunskapen, sen blir det in i  duschen och därefter ner till stan för att fixa lite inför imorgon. Ikväll tänkte jag som sagt åka hem till mor och far. 

Tisdag

Har spenderat min lediga dag med nyllet i naturkunskapsboken och i boken för handledare. Kul tisdag liksom, men det måste ju göras om man ska komma någon vart. Imorgon och på torsdag är det jobb som gäller, men även utbildning av en ny medarbetare där jag ska gå bredvid. Spännande. Sen ledig helg, men det borde ni ju veta vid det här laget. Blir dessutom utan karln i några dagar då han ska ner till Malmö och tatuera sig men det får man väl stå ut. Att vara ensam är ju dock inte riktigt min grej så fredagen lär spenderas hos mor och far och på lördag blir det partaj med brudarna. Kan bli en bra helg med andra ord. 

Lycka!

Vill typ skrika ut min lycka över att öppningshelgen är över. Jobbar imorgon också men då är det bara 11-15 som tur är. Sen kommer mina tre härliga veckor med ledig helg på samtliga av dom. Halleluja! 

1 år


Har tydligen varit sambo med honom i ett år. Förhoppningsvis blir det en herrans massa mer år, fast helst i en annan lägenhet. En fin gammal lägenhet på söder med högt i tak hade man ju inte tackat nej till. 

Klant

Ett tag var smoothies det enda jag gjorde men nu har det varit dåligt med det så idag slog jag till och gjorde den här smarriga lilla saken.

Idag på jobbet kom klantarslet i mig fram. Skulle skära upp en kartong men slant med kniven (var en liten fickkniv) och körde typ halva bladet rätt in i handen. Tänkte inte så mycket mer på det och fortsatte jobba men efter 5-10 min bara svartnade det. Jag har aldrig svimmat förut och slapp göra det även idag men har aldrig kännt mig så snurrig förut. Allt jag såg var suddiga människor och hela jag skakade. Som tur är gick det över hyfsat fort, så fort jag fick lägga mig ner. Fortsatte jobba efter det men det stramar som fan i handen/tummen nu. 

Zombie mood

Skrev ett litet "vad jag önskar mig i julklapp" inlägg på instagram häromdagen och en av sakerna var att slippa jobba stängning, vilket jag bara önskar mer och mer efter varje gång jag har haft en. Dygnsrytmen blir helt fucked up. Och imorgon är det öppning som gäller, bara att inställa sig för zombie mood nu då. 

Annars längtar jag mest bara efter lite ledighet och partaj med brudarna, som det blir nästa helg. 

Och på tal om något helt annat.. Mina dr martens har gått sönder och jag måste nog köpa nya om jag ska överleva vintern. Jag hade ju tänkt spara undan varenda liten krona till hund och Paris, men det sket ju sig där. Alltid ska det vara nått.

Tröttare än tröttast


Hur lyckas man alltid vara tröttare än tröttast på sina lediga/lugna helger? Är ju fan tröttare idag än vad jag brukar vara efter en utekväll. Som tur är så jobbar jag stängning imorgon så förhoppningsvis får man lite sovmorgon då så man kan bli människa igen. Jobbar för övrigt bara nästa helg sen är jag ledig tre helger i rad, vilket kommer bli så skönt. Känns som att den här veckan kommer bli lite lättare att ta sig igenom då, öppningshelgen brukar nämligen vara ganska jobbig. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning lite innan vi ska bort till mor och far en sväng. 

Planerna

För er som är nyfikna kan jag väl berätta lite om hur planerna för framtiden ser ut. Från början var det tänkt att vi skulle åka till Mexico och Kuba i vår, sen skaffa hund och så kanske pluggandet till nästa höst för min del, men planerna ser som sagt lite annorlunda ut nu. 

I och med att hund kommer tidigare än vi tänkt (om allt går som det ska) så har vi sagt att den resan får vänta minst ett år. Men, vi vill ändå resa så om pengar finns blir det en weekend innan hund kommer. Vart vet vi inte än men jag är väldigt sugen på Paris. Förut har jag varit inne på London men känner att det nog också får vänta för jag kan tänka mig hur mycket pengar som skulle kunna försvinna på shopping där. Inte för att jag tror att Paris är så jättemycket billigare men jag tror jag kommer ha lättare från att hålla mig borta från en massa shopping där. Så nu håller jag tummarna för att vi lyckas spara undan till både hund och weekendresan, samt att jag får med mig Jonathan till Paris (får väl locka med Zlatan och PSG). 

Sen hur jag ska göra med pluggandet är fortfarande lite osäkert, men jag har mina funderingar som jag dock inte tänker ta upp här. Plugga kommer jag med största sannorlikhet göra, frågan är bara när och vad. Men som sagt, känner mig inte lika stressad över det längre av olika anledningar. 

En stor sten har fallit från axlarna

Känns som att det äntligen börjar klarna för hur jag vill göra i framtiden, i alla fall till viss del. Vilken utbildning jag vill gå vet jag fortfarande inte riktigt säkert men jag känner mig inte lika stressad över det nu när vi har pratat igenom hur vi på ett ungefär vill göra med vissa saker. Känns som en stor sten har fallit från mina axlar, så skön känsla. 

Nu ska jag strax bege mig till jobbet för ytterligare ett 11-15 pass, sen väntar information om utbildningen i en timme innan det vankas tacokväll med några från jobbet. Ska bli SÅ skönt med en ledig helg. 

Jobb


Måste sluta sitta och titta på alla bilder som togs i fredags, kommer ju bli galen annars. Men hur söt är inte den här lilla donnan? Blir vår minst lika charmig som henne så är jag nöjd. 

Nu ska jag strax bege mig till jobbet för ett 11-15 pass. Jobbar så fram till fredag innan jag äntligen har två dagar ledigt. På fredag jobbar jag i och för sig till 16 då jag ska utbildas till handledare men en timme hit eller dit spelar ju inte så stor roll. Skönt med en lite lugnare vecka i alla fall, kunde inte kommit mer lägligt. 

4 november

Alltså helvete vad farligt det är att kolla på hund, vill ha hem en nu. Men vi står kö nu i alla fall, dock är det en som vill ha hane före oss så jag hoppas verkligen att det kommer mer än en när det väl är dags. 
 
Idag är jag ledig vilket känns väldigt behövligt. Fick gå hem kl 22 från jobbet igår då mitt huvud inte riktigt kändes okej. Har känts som en förkylning har varit på väg hela helgen men det verkar inte riktigt bryta ut, men tur är väl det. Idag känns huvudet bättre men känner mig fortfarande inte helt okej. Förhoppningsvis ger det väl med sig under dagen. Tror fan jag måste städa lite här hemma idag också, har dragit ut på det alldeles för länge men nu måste det verkligen göras. Ser förjävligt ut. 
 
Tackar Jonathans mamma för den lilla uppiffningen i alla fall. Måste försöka köpa färska blommor lite oftare, gör så mycket. Nu måste jag i och för sig köpa nya blommor överlag, alla har typ dött. 

Boston terrier


Idag har jag varit på Växjö hundutställning och träffat två uppfödare med Boston terrier så nästa år kommer det om allt går som det ska hem en sån här liten plutt till oss. Jag vill ha hem en nu ju, men den som väntar på något gott.. 

Stressad

Känns som att jag har alldeles för mycket att tänka på just nu, vilket gör mig väldigt stressad. Kom ju in på naturkunskap b och ska enligt planen börja den 18 november men det känns bara helt fel, så jag funderar på att strunta i det. Men så känns det ju som att om jag ska börja plugga så måste det ske typ nu så att jag kan söka in till utbildningarna i vår och det är en av alla saker som stressar mig. Att jag dessutom har blivit osäker på om jag verkligen vill utbilda mig till sjuksköterska gör ju inte saken bättre. Naturkunskapen är ju för att jag ska kunna söka in till den utbildningen. Känner mig för tillfället mer sugen på polis, som alltid legat i topp över vad jag vill jobba som men det känns lite som ett mission impossible så jag försöker intala mig själv att jag inte vill jobba med det. Då återstår bara ungdoms- och missbruksvård av mina tidigare 3 alternativ, som jag i och för sig också är väldigt sugen på.. 

Egentligen borde jag väl lyssna på Jonathan och fundera ut ordentligt vad jag vill göra och inte hoppa på något bara för att.. Men så är det ju hans ålder som också gör mig jävligt stressad. Förstår ni vilket jävla dilemma jag står inför? 

Och det där jävla körkortet ska vi inte ens tala om. 

RSS 2.0